Elie's Kitchen

Bylinkové máslo

9. října 2018

Domácí bylinkové máslo se nehodí jen k dobrému pečivu nebo na domácí chlebíčky (na blogu máte recept i na domácí veku tak mrkněte), ale také jako dochucovadlo například ke steaku nebo ke grilovanému masu. Můžete ho použít na pečené kuře a na mnoho dalších skvělých jídel.

Co budeme potřebovat

Příprava

Máslo musí mít pokojovou teplotu, aby se do něj dobře zapracovaly bylinky. Nechte ho ideálně přes noc venku z lednice. Bylinky je potřeba nasekat opravdu na drobno, co možná nejvíce to půjde. Česnek prolisujeme do měkkého másla, přidáme bylinky a lehce osolíme. Poté vidličkou zapracujeme vše do másla, dokud se nám to krásně nespojí.

Je možné samozřejmě vše propojit a nasekat pomocí většího sekáčku, kdy dáme vše do sekáčku spolu s máslem a sekáme, dokud se nám vše nespojí. Podle mě je, ale lepší si to udělat ručně. Máslo se dost nabaluje na strany a nože, takže musíte často stírat.

Skladujeme v lednici v uzavřené sklenici nebo misce. Popravdě jak dlouho vydží Vám neřeknu u nás je vždy rychle pryč.

Dobrou chuť.