Elie's Kitchen

Domácí paštika

29. října 2018

Příprava této paštiky je naprosto jednoduchá a dá se v ní hodně experimentovat. Také jí můžete připravit do ozdobných sklenic a věnovat jako dárek. Myslím, že s ní budete mít úspěch.

Co budeme potřebovat

Příprava

Nejprve si očistíme játra od blanek a nakrájíme na kostky. Poté si nakrájíme cibuli nahrubo. Vezmeme si rendlík necháme rozpustit máslo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme játra a necháme je pěkně zatáhnout, přidáme koření a sůl. Promícháme a necháme ještě chvíli restovat. Nakonec podlijeme alkoholem stačí trochu jen aby se játra měla v čem dusit. Necháme na mírném plameni probublávat, dokud se nevypaří alkohol. Odstavíme z plotny a tyčovým mixérem mixujeme do hladka a postupně přiléváme smetanu. Díky pomalému zamixování smetany bude paštika krásně jemná a krémová. Nakonec přidáme brusinky a přendáme do skleniček (pokud nechcete mít kusy brusinek můžete přidat už při vaření a poté rozmixovat nebo úplně vynechat). Až je paštika vychladlá tak si rozpustím máslo a přileju ho na paštiku, aby jí celou zakrylo.

Před podáváním nechte paštiku cca 15 minut při pokojové teplotě, aby máslo hezky povolilo a šlo krásně rozetřít. Podáváme s opečeným chlebem.

Tip

Do másla, které budete dávat na paštiku můžete na ovonění přidat stroužek česneku, který jen čepelí nože lehce rozdrťte.

Dobrou chuť.