Opékané brambory ve slupce
27. dubna 2018
Výborná příloha ke grilovanému masu nebo jako hlavní jídlo se zakysanou smetanou a čerstvou pažitkou.
Co budeme potřebovat
- 5-10 uvařených menších brambor
- sůl
- olivový olej
- pesto z medvědího česneku ( domácí bylinkové máslo)
Příprava
Nejprve si doma uvaříme v osolené vodě brambory ve slupce do měkka. Dále si dáme na gril ocelovou pánev nebo grilovací tácek. Brambory dáme na pánev, přidáme lžíci pesta nebo bylinkového másla a promícháme tak aby se bramoby obalily v másle nebo pestu. Zakápneme olivovým olejem a opekáme do hněda. Trvá to asi tak cca 20 minut, hlavně dávejte pozor aby se vám brambory nespálily.
Ještě teplé podáváme s dipem ze zakysané smetany, soli a najemno nakrájeného medvědího česneku nebo pažitky.
Dobrou chuť :)