Elie's Kitchen

Pečené kuře s brambory a česnekem

9. září 2018

Když nevím, co mám vařit nebo když přijdu unavená z práce upeču kuře, které je tak vděčné na přípravu. Dá se připravit na mnoho způsobů v zásadě z toho co člověk má zrovna v lednici, já ho ale miluji na žampionech s brambory a česnekem.

Co budeme potřebovat

Příprava

Brambory si nakrájím na měsíčky a žampiony na čtvrtky. V pekáči, který je vhodný i na sporák (pokud nemáte stačí hrnec) rozpustíme tak půlku z té čtvrtky másla. Dále přidáme žampiony, necháme je orestovat, dokud nepustí vodu a nezačnou lehce zlátnout, poté přidáme brambory a necháme ještě lehce orestovat. Zatím co si budeme restovat žampiony a brambory si připravíme kuře, omyjeme a rozčtvrtíme. Maso pořádně z každé strany nasolíme hrubozrnnou solí. Když jsou žampiony s brambory dostatečně orestované stačí opravdu pár minut přidáme rozčtvrcenou cibuli, jen promícháme. Nahoru naskládáme nasolené kuře. Palici česneku vezmeme a rozkrojíme, přidáme celé půlky česneku mezi kuře. Nakonec nahoru poklademe zbylé máslo, podlijeme trochou vody a dáme do vyhřáté trouby na 200°C.

Pečeme dokud není kuře hezky opečené a brambory měkké. Nesmíme zapomenout kuře podlévat výpekem. Pokud máte málo výpeku (kuře nepustilo tolik šťávy) stačí podlít vodou.

Dobrou chuť.